Snart 20 års arbete för bra skolmat!

 

KoksverktygBakgrund: 1999 startade Lotta och Tomas Klein ”Klein’s Kitchen” med målsättningen att tillaga och servera skolmåltider som var mer omsorgsfulla, tillagade från grunden, variationsrika med ett utbud och valfrihet som var mer som på restaurang, näringsriktig och med stort fokus på det gröna. Att inte endast servera en rätt var viktigt, det skulle finnas flera rätter att välja av med självtag i bufféservering. Verksamheten startade upp i Gubbängen söder om Stockholm. Här tillagades mat till den då nystartade skolan Internationella Engelska skolan och en servering för externa lunchgäster fanns även på plats.

Idag: Idag, cirka 18 år senare lagar och serverar vi över 20 000 luncher varje dag inom ”Stor-Stockholm” i våra 8 olika tillagningskök, där Gubbängsköket (där allting började) än idag är en av dessa. Personal har tillkommit under åren som gått sedan starten och de är en del av företagets grundfundament. Våra kök finns idag i Gubbängen, Stureby, Älvsjö, Årsta, Länna, Djursholm, Vasastan och Brunnsgatan. Brunnsgatan är även vårt ”showroom” där vår meny för skollunchen tillagas för publika gäster i tillhörande restaurangdel samt även har servering till elever.

Karusell_flicka
Vår filosofi är att maten ska vara naturlig, utan kemikalier och konstgjorda tillsatser, så långt det är möjligt. Vi på Klein’s Kitchen ser det som en utmaning och just att göra det möjligt är en av våra grundstenar.

 

Tomas och Lotta Klein